Головна :: О нас :: Технологія виробництва

Технологія виробництва

Одеський консервний завод дитячого харчуання є ініціатором прийняття Хартії «За здорове дитяче харчування» та 24 стандартів якості, що виробники повинні застосовувати у виробництві продуктів.

Контроль якості сировини, що використовується:

У виробництві соків та пюре торгової марки Чудо-Чадо використовується сировина вітчизняної сировинної бази, в період між сезонами – підготовлені пюре-напівфабрикати власного виробництва, які заготовлені у літній період. Ми використовуємо тільки місцеву сировину.

Сировина потрапляє на виробництво тільки при наявності супровідного документі про якість; після чого атестованою лабораторією заводу проводиться повний багатоступінчастий контроль відповідності якості продукції.

  • проводиться технічний аналіз сировини з сортуванням по показникам стандарту (стандарт, нестандарт, брак) та сортності
  • перевіряються органолептичні показники:
    • зовнішній вигляд
    • смак та запах
    • ступінь зрілості
    • розмір плодів
    • наявність плодів, уражених хворобами або пошкоджених шкідниками
  • визначаються фізико-хімічні показники:
    • масова доля розчинних сухих речовин
    • наявність нітратів
    • наявність мікотоксину патуліну
    • вміст пестицидів
    • вміст радіонуклідів
    • масова доля каротину (для моркви, гарбуза)

При прийомі сировини також визначаються:

  • масова частка кислот, що титруються (соки)
  • масова частка осаду (соки)
  • масова доля етилового спирту
  • наявність мінеральних домішків
  • наявність домішків рослинного походження
  • наявність сторонніх домішків
  • рівень рН продукту
  • проводяться мікробіологічні аналізи
  • визначається оксиметилфурфурол

Технологічна схема виробництва

Ефективне використання імпортного обладнання, новітні технології, власна сировинна база дозволяють здійснювати випуск високоякісних продуктів цілий рік. На нашому обладнанні здійснюється переробка фруктів та овочів з застосуванням так званої «холодної технології» (сировина не піддається додатковій термічній обробці), завдяки чому в пюре зберігається максимальна кількість вітамінів та мікроелементів. Фасування в асептичну тару гарантує зручність використання та збереження пюре до моменту його використання у виробництві готової продукції – соків з м’якоттю та пюре для дитячого харчування.

Всі соки та пюре Чудо-Чадо виробляються без використання загусників, консервантів, барвників та ароматизаторів.

Перетерті плодово-ягідні пюре змішуються згідно рецептурам у спеціальних ємкостях-змішувачах. Після змішування соки з м’якоттю гомогенізують для запобігання наступного розшарування. Перед розфасовкою соки піддаються короткостроковій стерилізації в стерилізаторах безперервної дії.

М’які теплові режими обробки продукту сприяють збереженню так необхідних дитині вітамінів та багатьох корисних речовин. Розфасовку готового продукту проводять в асептичних (стерильних) умовах на спеціальних автоматах-наповнювачах. Сучасна технологія виробництва, що застосовується, дозволяє нашій продукції зберегти звичайний та натуральний смак, запах та колір свіжих фруктів і овочів. Це також дає можливість виробляти дитяче харчування без додавання консервантів, роблячи його абсолютно безпечним для здоров’я маленьких дітей.

Фасування в упаковку Тетра Пак

Виробництво та фасування готової продукції (соків та пюре дитячого харчування) здійснюється на обладнанні світового лідеру в галузі технології та упаковки продуктів харчування – Тетра Пак.

М’які технології термообробки (швидке нагрівання – пастеризація продукту та швидке охолодження перед розливом) допомагає зберегти в соках максимум вітамінів та мінеральних речовин, якими багаті фрукти. Асептичне (без доступу повітря) фасування продукту в комбіновану багатошарову упаковку забезпечує довгострокове зберігання продукції навіть при кімнатній температурі.